Technik usług fryzjerskich




Technik usług fryzjerskich

Do branżowej szkoły II stopnia przyjmowani są absolwenci branżowej szkoły I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej, którzy ukończyli szkołę w ciągu ostatnich 5 lat szkolnych. Ukończenie branżowej szkoły II stopnia umożliwia uzyskanie wykształcenia średniego oraz dyplomu technika. Słuchacz może przystąpić do matury i uzyskać świadectwo dojrzałości. 

symbol cyfrowy zawodu: 514105 

cykl kształcenia: IV semestry ( 2 lata) 

kwalifikacjja : FRK.03. Projektowanie i wykonywanie fryzur

Cele kształcenia: Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik usług fryzjerskich będzie przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie kwalifikacji FRK.03. Projektowanie i wykonywanie fryzur w zakresie: projektowania fryzur, dokumentowania fryzur oraz wykonywania fryzur na podstawie projektów.

Możliwość zatrudnienia: w salonach fryzjerskich,  firmach kosmetyczno – fryzjerskich, jako specjalista szkoleniowiec,  jako fryzjer teatralny lub filmowy w teatrach, filharmoniach i operach oraz w wytwórniach filmowych i w telewizji, a także ma możliwość podjęcia własnej działalności gospodarczej.

















Poniżej zamieszczamy odnośnik do Podstawy Programowej Kształcenia Branżowego dla zawodu technik  usług fryzjerskich z Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego. 

Copyright (c)2022, All Rights Reserved.
Liczba odwiedzin: 4739
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem